This discussion has been locked.
You can no longer post new replies to this discussion. If you have a question you can start a new discussion

Forerunner 955 Solar czujnik tętna pracuje kiedy / jak chce

Czujnik tętna pokazuje wykres jako poziomą linię przez czas od kilku minut do kilku godzin dziennie - lub wcale nie pracuje (diody się nie świecą pomimo że zegarek jest na nadgarstku) zdarza się to w trakcie aktywności lub poza nią.

Oprogramowanie nie zeruje codzienni wskazań licznika kroków, kalorii, body battery .... lecz dodaje je do sumy z dnia kolejnego.

Funkcja dane zdrowia nie działa  - wyświetla komunika że nie wykryto zegarka na nadgarstku.

Praktycznie wszystkie funkcje zegarka oparte na czujniku tętna pokazują zafałszowane dane, a korzystanie z ich wskazań jest niebezpieczne dla zdrowia.

Można powiedzieć że w zegarku działa tylko wskazywanie czasu i budzik.

Serwis twierdzi że wszystko w porządku, że to normalne w zegarkach Garmin i nie widzi powodów do przyjęcie zgłoszenia nie dając jednocześnie powodów odrzucenia zgłoszenia gwarancyjnego na piśmie.

• Ewidentnie problem z urządzeniem.

Wykonaj soft reset - przytrzymaj lewy - górny guzik aż zegarek sie wyłączy i włącz go tym samym przyciskiem.

Z ciekawości... w jakim sklepie go kupiłeś i jaki sklep odrzuca przyjęcia takiej usterki?

• Urządzenie zresetowane, oraz przywrócone do ustawień fabrycznych. Problem pozostał.
    Urządzenia zakupione w sklepie Trigar. Problem zgłoszony do Serwisu Grmina. Pan Przemysław z serwisu był tak miły odrzucić zgłoszenie bez słowa uzasadnienia.
  • Mając na uwadze tą sytuację: dysponuje ktoś danymi kontaktowymi do kierownika / osoby nadzorującej pracę serwisantów w serwisie Garmin ? Prosiłbym o przesłanie tych danych.

• Nie wiem jak działa dział reklamacji trigar, ja ostatnio reklamowałem instincta w eazymut wypełniłem formularz i odesłałem do sklepu nie na serwis garmina. Jeżeli serwis garmina robi problemy proponuje odesłać do trigar wadliwy towar.