Instinct 2 vs Forerunner 255 - too much difference for same price?

Both watches are priced same, at least excluding Solar version, but Forerunner 255 has multi band GPS and color screen, I have a sort of regret for the purchase of I2 months ago, I know they are porting some software features from F255 to I2 (HRV status, acute load and running power), but I think that to be on par they should port something more, even from F955. Training readiness would be great.

What do you think about?

Top Replies

All Replies

• What do you think about?

Everyone has different requirements, and each watch was designed for different target groups, so the opinion of others won't help you much.

Instinct 2 is much more oriented to diverse outdoor activities, so it has more functionality in that area. It has also twice the battery life of FR255, and it is 10 ATM water-rated (vs 5 ATM at FR255), and generally a more rugged design. For example personally I would never buy a sport watch rated only to 5 ATM (in reality good for surface swimming only), so that disqualifies most of the models (for me), except of the high-end devices.

Compare both watches, and if you prefer FR255, sell your Instinct, a go for the Forerunner.

Garmin Instinct 2 vs Forerunner 255 | Compare

• What do you value in a watch is the question. 

Durability, better water resistance and battery life? IS2. Colour screen, better running metrics? 255. 

Think about the things you do most often and go with that. 

• I prefer my i2 because it's rugged. I came from an apple watch with all the nice touch screen etc... Does a color screen really matter? It's a watch. If you think about it, you're probably looking at a notification on your watch and then picking up your phone out of your pocket more than you think. It's just a watch. I really like the look of the instinct series and it feel like it's a solid watch to keep for a long time. Multi band GPS is "cool" but not super useful IMO. Your position is 12 inches more accurate, so what 

• Myslím si, že je veľmi smutné, že hodinky v rovnakej cenovej hladine nemajú rovnaké hardvérové ​​funkcie. Myslím tým Multi GNSS a sklenený snímač tepu. Instinct solar 2 má rovnaký GPS čip ako Instinct solar 1 a za tie peniaze je to krádež.

• za tie peniaze je to krádež.

A niekto ťa nutil si ích kupovať, či čo? Kúp si také, aké ti vyhovujú funckiami i cenou.

• Neviem prečo to napísalo po Slovensky, keď som to písal v angličtine. Samozrejme nenútil, ale dostal som ich v rámci výmeny predošlého zariadenia Instinct Solar, keďže to boli absolútne šmejdy, ktoré sa mi za necelý rok používania dvoje pokazili. A predtým sa mi pokazili aj klasické nesolárne Instinct.

Je to proste zlodejina, že na hodinky v tejto cenovej kategórii nedajú ani rovnaký hardvér.  A taktiež, že si pýtajú 450€ za funkcie, ktoré tam jednak mali byť už dávno a ešte si dovolia tam dať starý GPS čip. Za čo si potom pýtajú tie prachy? Za nový displej (s horšou viditeľnosťou pri podsvietení), alebo za nový plastový case? 

Keby mali 255 - 100 metrovú vodotesnosť, tak idem do nich, lebo oproti 245 je to naozaj posun vpred, čo sa o Instinct 2 Solar vs Instinct 1 Solar povedať nedá.

• Takže hodinky si dostal zadarmo, ale je to zlodejina. Ty si sa musel narodiť ešte v komunizme. Ak ti nevyhovujů, predaj ich, a kúp si iné.

• Nedostal som ich úplne zadarmo ,doplácal som za ne doplatok. Zadarmo mi chceli dať Instinct Solar 1, čo som odmietol, nakoľko tie hodinky boli totálny šmejd a už som ich logicky nechcel používať ďalej a chodiť ich znovu reklamovať.

Hodinky predávať nebudem, zatiaľ fungujú ako majú uvidíme dokedy, akurát som chcel poukázať na to, že na nich nie je žiadny viditeľný posun za tie peniaze. Tie softvérové "vychytávky" ako VO2 Max a podobne, boli dostupné už tri roky dozadu na lacnejších modeloch.

• Tak prečo si si nevyžiadal na výmenu iný model, alebo peniaze späť, keď ti Instinct nevyhovuje? Ak je to zlodejina, nenechaj sa okrádať.

• Pretože iné modely sa mi nepáčili a 255 ešte v tej dobe neboli dostupné. A po mojich predošlých negatívnych skúsenostiach s hodinkami Garmin, by som nebol ochotný zaplatiť za Fenix, hoc aj so zľavou. Tak som to skúsil ešte raz s týmito.

Peniaze späť by mi nevrátili. Taká možnosť nebola.