This discussion has been locked.
You can no longer post new replies to this discussion. If you have a question you can start a new discussion

Virtuální cyklistika / Odznaky

Dobrý den,

proč se virtuální cyklistika (přes aplikaci ROUVY) - po automatickém nasdílení do Garmin Connect nezapočítává do odznaků - 1) aktivity 2 ) ujeté km 3) získané výškové metry 4) doba  ... když do přehledu a souhrnů aktivit se data - ujeté km, čas, kcal atd  překlopí a tedy načítají?? Tedy aplikace umí ta data zpracovat, proč je tedy nepřeklopí i do těch odznaků?? 

Díky za odpověď,

Herry

• Jen aktivity zaznamenané na Garmin přístroji, anebo na Garmin aplikaci (Tacx) jsou započítávány do Výzev a pro Odznaky. To jsou pravidla, která platí pro všechny uživatele stejně.

Nejjednodušší řešení je tedy buď zaznamenávat jízdu na Gamin hodinkách, nebo na Edge počítači, případně používat Tacx místo Rouvy.

• "Nejjednodušší řešení je tedy buď zaznamenávat jízdu na Gamin hodinkách, nebo na Edge počítači, případně používat Tacx místo Rouvy .... "

Víte vůbec o čem mluvíte - jak pracuje smart cyklotrenažer?? Jak to mám změřit jen na hodinkách nebo "cyklocomputeru"? případně používat Tacx místo Rouvy - aplikace Tacx, která pracuje jen s trenažery Tacx ... to mám kvůli tomu kupovat nový trenažer a používat aplikaci, která je se svojí nabídkou X let za ostatními?

To je jak kdyby Garmin Connect počítal do odznaků jen běh v teniskách "Garmin" a běh v jiných botách neuznával... 

• Víte vůbec o čem mluvíte - jak pracuje smart cyklotrenažer?? Jak to mám změřit jen na hodinkách nebo "cyklocomputeru"?

Samozřejmě vím, ale údaje z trenažeru nejsou pro metriku v Garmin Connectu vůbec důležité. Na to stačí údaje z hodinek (případně z Edge počítače, a z hrudního pásu). Vzdálenost a rychlost také nejsou potřeba, ale je možné senzory trenažéru napojit na hodinky (resp. Edge), aby tyto byly zaznamenány také.

Řízení rezistence může klidně nadále běžet simultánně přes jinou aplikaci jako je Rouvy nebo Zwift.

aplikace Tacx, která pracuje jen s trenažery Tacx ... to mám kvůli tomu kupovat nový trenažer a používat aplikaci, která je se svojí nabídkou X let za ostatními?

Nikoli. Tacx pracuje s jakýmikoli trenažery, které mají alespoň rychlostní senzor. Sám používám Tacx aplikaci bez Tacx trenažéru na stařičkém rotopedu, jen se senzory na rychlost a na kadenci.

• Ok... jediné o co mi jde, je to, proč GC nezapočítává do Odznaků? - tam přeci nejsou žádné metriky a výpočty důležité - tam pracuje jen s pár daty - počet aktivit, km, čas, příp. výškové metry ... vše stačí jen "překlopit"

kvůli tomu přece nebudu měřit jednu aktivitu dvakrát - něco přes hodinky a něco simultánně přes Rouvy - TF měřím přes hruďák (Garmin) - hodinky na trenažeru odkládám

... a asi moc nerozumím postupu, kdy bych měl svůj trenažer Elite Direto XR-T párovat s hodinkami ?? - když vše je v Rouvy . od TF, kcal, po čas, km, výškové metry, watty 

Ptám se na jedinou věc - v čem je problém uznat takovou aktivitu??

díky

• Ok... jediné o co mi jde, je to, proč GC nezapočítává do Odznaků?

Protože taková jsou pravidla. Proč tomu tak je, můžeme jenom spekulovat. Např. protože Garmin chce zajistit stejné podmínky pro všechny, a to u importovaných nebo ručně zadaných aktivit zaručit nelze. Anebo se snaží podpořit prodeje vlastních produktů, což je u soukromé společnosti pochopitelné. Garmin nemá v zájmu vytvořit univerzální aplikaci pro jakékoli cizí přístroje. Koneckonců vývoj, údržba a podpora této aplikace stojí hodně peněz a cenných zdrojů, tak nemá důvod nabízet vše zdarma i těm, kteří Garmin přístroje nepoužívají. Anebo je tomu tak z historických důvodů. Těch možností je více, a nejspíše jde o kombinaci více důvodů. Každopádně to ale nikdo od Garmina tady (ani jinde) komentovat nebude.

• Ok, už tomu tedy asi rozumím - odznáčky nejsou o tom, kolik toho člověk nasportuje za určité období, ale na kolik při tom používá měřící techniku ​​​​​​a doplňky od Garminu 

• Já tomu argumentu treba nerozumim,do celkových statistik to započte ale do odznaku/Výzev ne.

• I have a Garmin TacX NeO trainer, but I use the Rouvy program. Miles and hours don't transfer to my badges either. I would fault Garmin for this, especially during the winter when there is not much riding outside.What about support ?