Announcement

Collapse
No announcement yet.

Garmin Connect Site now self-refreshes quite often, losing unsaved changes

Collapse
X
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Garmin Connect Site now self-refreshes quite often, losing unsaved changes

    For the last 2-3 days I've noticed the web version of Connect 'refreshes' the page/connection every once in a while where it never used to do that.

    The problem is that if you're halfway through designing a course or writing some notes on today's ride, you lose the whole lot and have to start over.

    Anyone else got this annoying little issue? I'm using a Macbook and Chrome browser Version 72.0.3626.81 (Official Build) (64-bit)
    Last edited by alexeames; 02-14-2019, 10:02 AM.
    Vivosport, Edge 25, Index, Premium HRM, Cadence sensor

  • #2
    I noticed it today also. It happened to me 3 times this morning.
    ___________________
    Phil

    Comment


    • #3
      I have to say, this issue is starting to really get on my tits. Perhaps I'm posting in the wrong place for it to be seen by people who can fix it?
      Vivosport, Edge 25, Index, Premium HRM, Cadence sensor

      Comment


      • #4
        Fortunately for me, the only edits I do is sleep and weight. It could be worse for me.

        As for the right people to see it, I don't think there are right people. The mods don't work for Garmin and you can't count on Garmin people to visit the forums. It might be worthwhile to contact tech support about this.
        ___________________
        Phil

        Comment


        • #5
          You’re right about the mods, but IMO the attitude of Garmin to this forum is all wrong. During a discussion with Garmin support recently they told one they couldn’t support me because although thu device is reporting what they admitted was inaccurate data, is is “as designed”.

          Product Support wouldn’t give me any details for somewhere to contact to highlight the issue except to say that this forum is the correct medium to highlight such issues. When I pointed out the scarcity of interaction or input from Garmin representatives (who almost without exception ignore direct questions), they simply said “well the place we are told to direct customers to”.

          If Garmin are going to provide the forum, as a medium for highly engaged customers, then they should properly interact on it. Otherwise it’s just pointless expense for them and a source of frustration for what should be their most active advocate customers.

          Comment


          • #6
            I'm starting to think the issue on my end is Chrome. This doesn't happen in other browsers when I try it. There was a recent update to Chrome that broke a few things on my end. This could be added to my list.

            If you're using Chrome try a different browser and see if the issue persists.
            ___________________
            Phil

            Comment


            • #7
              I use Chrome, Edge and Safari on various devices and various networks. Same issue experienced on all I’m afraid - so I don’t think it’s on my end, but can only speak for myself. I don’t experience it quite as frequently as the OP, but fairly much have to save after every click when creating routes as that’s the primary culprit. Spent too much time creating routes only for it to refresh whe I’m nearly done, so learned over time not to rely on it working and so to save as I go along.

              Comment


              • #8
                Originally posted by lj50 View Post
                I use Chrome, Edge and Safari on various devices and various networks. Same issue experienced on all I’m afraid - so I don’t think it’s on my end, but can only speak for myself. I don’t experience it quite as frequently as the OP, but fairly much have to save after every click when creating routes as that’s the primary culprit. Spent too much time creating routes only for it to refresh whe I’m nearly done, so learned over time not to rely on it working and so to save as I go along.
                How long has this been happening for you? I've been using Connect since June 2018 and it's only started happening in the last few days.
                Vivosport, Edge 25, Index, Premium HRM, Cadence sensor

                Comment


                • #9
                  Within the last week.
                  ___________________
                  Phil

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by alexeames View Post

                    How long has this been happening for you? I've been using Connect since June 2018 and it's only started happening in the last few days.
                    Fairly much since I started using it ~4 years ago to be honest. Definitely gotten worse as time has gone on, but it's always been a bit unreliable.

                    Comment


                    • #11
                      Actually, the shortcomings of this forum are more of a PITA to me than Connect.
                      ___________________
                      Phil

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by pshare View Post
                        Actually, the shortcomings of this forum are more of a PITA to me than Connect.
                        LOL. Know what you mean. Until now, though, I've really enjoyed developing new courses and writing commentary on my rides. Now I have to remember to refresh the session before I start and save every minute or two. It's a bit poor really that this should be necessary on a modern website for a tech company.
                        Last edited by seilogramp; 03-16-2019, 07:56 AM. Reason: language
                        Vivosport, Edge 25, Index, Premium HRM, Cadence sensor

                        Comment


                        • #13
                          BTW, Web Connect is down for me at this moment.
                          ___________________
                          Phil

                          Comment


                          • #14
                            The same here - it does not connect. Tried in different browsers - all the same : We’re sorry.

                            Something went wrong, and our site is temporarily unavailable.
                            We’re already working to get things back on course. Web server is down

                            Comment


                            • #15
                              We're not alone.

                              connect.garmin.com/en-US/status
                              ___________________
                              Phil

                              Comment

                              Working...
                              X