Announcement

Collapse
No announcement yet.

520 not going into mass storage mode

Collapse
X
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 520 not going into mass storage mode

    520 not going into mass storage mode

    tried two different cables and two laptops, it charges but doesn't sync or shop up in devices

    any one have a clue?

  • #2
    Some cables only have the power pins connected and not the data pins.

    Try
    Force to Mass Storage:
    1. Power the device off
    2. Press and hold the lap button while plugging into usb
    3. Wait 10 seconds and device should go to mass storage
    - Alan

    Comment


    • #3
      Originally posted by AWEATHERALL View Post
      Some cables only have the power pins connected and not the data pins.

      Try
      Force to Mass Storage:
      1. Power the device off
      2. Press and hold the lap button while plugging into usb
      3. Wait 10 seconds and device should go to mass storage

      tried the lap button but nothing procedure , think it might be the garmin cable, but how can i get a cable that i know has power and data pins connected

      Comment


      • #4
        Originally posted by Jonpauleames View Post
        tried the lap button but nothing procedure , think it might be the garmin cable, but how can i get a cable that i know has power and data pins connected
        Did you ever get this sorted out?

        Mine is doing the same thing and I tried the lap button procedure too, but it didn't work.

        Comment


        • #5
          In my case it was 100% the cable, I switched to one expensive one which I know has data connection and it works like a charm.

          Comment

          Working...
          X