<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<?xml-stylesheet type="text/xsl" href="https://forums.garmin.com/cfs-file/__key/system/syndication/rss.xsl" media="screen"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:slash="http://purl.org/rss/1.0/modules/slash/" xmlns:wfw="http://wellformedweb.org/CommentAPI/" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom"><channel><title>FlickEvent -- what is a flick?</title><link>https://forums.garmin.com/developer/connect-iq/f/discussion/308097/flickevent----what-is-a-flick</link><description>I wonder, what a flick is? I did a google search (please mind, that I am no native English speaker) and found the term being used in conjunction with &amp;#39;wrist&amp;#39;, like wrist flick. 
 In the docs ( https://developer.garmin.com/connect-iq/api-docs/Toybox/WatchUi</description><dc:language>en-US</dc:language><generator>Telligent Community 13</generator><lastBuildDate>Sun, 26 Feb 2023 19:31:46 GMT</lastBuildDate><atom:link rel="self" type="application/rss+xml" href="https://forums.garmin.com/developer/connect-iq/f/discussion/308097/flickevent----what-is-a-flick" /><item><title>RE: FlickEvent -- what is a flick?</title><link>https://forums.garmin.com/thread/1579508?ContentTypeID=1</link><pubDate>Sun, 26 Feb 2023 19:31:46 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">a9571b57-dd57-479e-8763-8f8a603e40aa:cc18e651-7c3d-490f-b9cb-8a9be3cb14e2</guid><dc:creator>Nathaniel</dc:creator><description>&lt;p&gt;Ow wow... that solved it :). I removed the BehaviorDelegate all togher.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;I am trying to get an interaction in which different parts of the screen represent different types of scores (like top part = player 1 scores and bottom part = player 2 scores). So I figured I need the inputdelegate. But just to confirm, I cannot combine the Behavior and Input Delegate? I will now have to specify what the physical buttons do?&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;I have copied the onKey into my - now working - inputdelegate but it still throws the same error...&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;-------&lt;/p&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; function&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span&gt;onKey&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(evt&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span&gt;as&lt;/span&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp;KeyEvent)&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span&gt;as&lt;/span&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp;Boolean {&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span&gt;//System.println(evt.getKey());&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;p&gt;&lt;/p&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span&gt;// ignoring other KeyEvents&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span&gt;return&lt;/span&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span&gt;true&lt;/span&gt;&lt;span&gt;;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; }&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;&lt;div style="clear:both;"&gt;&lt;/div&gt;</description></item><item><title>RE: FlickEvent -- what is a flick?</title><link>https://forums.garmin.com/thread/1579497?ContentTypeID=1</link><pubDate>Sun, 26 Feb 2023 18:49:37 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">a9571b57-dd57-479e-8763-8f8a603e40aa:ca5b31df-77f3-4941-b17c-4f4aace48180</guid><dc:creator>jim_m_58</dc:creator><description>&lt;p&gt;You don&amp;#39;t want both a Behavior and Input delegate.&amp;nbsp; I just use Behavior, and that&amp;#39;s what I return in getInitialView().&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;Also, onKey() is for buttons and doesn&amp;#39;t catch things like swipes.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;With onNextPage(), onPreviousPage, you can catch both up/down buttons and up/down swipes..&amp;nbsp; onMenu() for the menu key, onSelect for screen taps and the upper right button, and onBack() for Key_ESC.&lt;/p&gt;&lt;div style="clear:both;"&gt;&lt;/div&gt;</description></item><item><title>RE: FlickEvent -- what is a flick?</title><link>https://forums.garmin.com/thread/1579491?ContentTypeID=1</link><pubDate>Sun, 26 Feb 2023 18:26:58 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">a9571b57-dd57-479e-8763-8f8a603e40aa:e8029c10-a720-41ad-ad4e-bd59ac6a55e6</guid><dc:creator>Nathaniel</dc:creator><description>&lt;p&gt;I just downloaded the SDK 2 weeks ago and I believe everything is up to date. The touch screen toggle is on and I just found out the functionality of clicking and swiping work as part of the BehaviorDelegate onSelect and onBack. Below the entire BehaviorDelegate and InputDelegate. Maybe you can spot anything curious?&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;(A 2nd issue I have is that I cannot print get the getKey to print but I don&amp;#39;t want to start 2 different discussions on this thread)&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;---------&lt;/p&gt;
&lt;div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;import&lt;/span&gt;&lt;span&gt; Toybox.Lang;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;import&lt;/span&gt;&lt;span&gt; Toybox.WatchUi;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;class&lt;/span&gt;&lt;span&gt; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;UltimateTennisDelegate&lt;/span&gt;&lt;span&gt; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;extends&lt;/span&gt;&lt;span&gt; WatchUi.BehaviorDelegate {&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;private&lt;/span&gt;&lt;span&gt; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;var&lt;/span&gt;&lt;span&gt; _view = &lt;/span&gt;&lt;span&gt;getView&lt;/span&gt;&lt;span&gt;();&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; function &lt;/span&gt;&lt;span&gt;initialize&lt;/span&gt;&lt;span&gt;() {&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; BehaviorDelegate.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;initialize&lt;/span&gt;&lt;span&gt;();&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; }&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; function &lt;/span&gt;&lt;span&gt;onSelect&lt;/span&gt;&lt;span&gt;() {&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; System.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;println&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(&lt;/span&gt;&lt;span&gt;&amp;quot;Select&amp;quot;&lt;/span&gt;&lt;span&gt;); &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;return&lt;/span&gt;&lt;span&gt; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;true&lt;/span&gt;&lt;span&gt;;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; function &lt;/span&gt;&lt;span&gt;onBack&lt;/span&gt;&lt;span&gt;() {&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; System.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;println&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(&lt;/span&gt;&lt;span&gt;&amp;quot;Back&amp;quot;&lt;/span&gt;&lt;span&gt;); &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;return&lt;/span&gt;&lt;span&gt; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;true&lt;/span&gt;&lt;span&gt;;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; function &lt;/span&gt;&lt;span&gt;onMenu&lt;/span&gt;&lt;span&gt;() &lt;/span&gt;&lt;span&gt;as&lt;/span&gt;&lt;span&gt; Boolean {&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; WatchUi.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;pushView&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(&lt;/span&gt;&lt;span&gt;new&lt;/span&gt;&lt;span&gt; Rez.Menus.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;MainMenu&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(), &lt;/span&gt;&lt;span&gt;new&lt;/span&gt;&lt;span&gt; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;UltimateTennisMenuDelegate&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(), WatchUi.SLIDE_UP);&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; } &lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; function &lt;/span&gt;&lt;span&gt;onKey&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(evt &lt;/span&gt;&lt;span&gt;as&lt;/span&gt;&lt;span&gt; KeyEvent) &lt;/span&gt;&lt;span&gt;as&lt;/span&gt;&lt;span&gt; Boolean {&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;//System.println(evt.getKey());&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;// ignoring other KeyEvents&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;}&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;class&lt;/span&gt;&lt;span&gt; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;MyInputDelegate&lt;/span&gt;&lt;span&gt; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;extends&lt;/span&gt;&lt;span&gt; WatchUi.InputDelegate {&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; function &lt;/span&gt;&lt;span&gt;initialize&lt;/span&gt;&lt;span&gt;() {&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; InputDelegate.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;initialize&lt;/span&gt;&lt;span&gt;();&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; function &lt;/span&gt;&lt;span&gt;onFlick&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(evt) {&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; System.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;println&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(&lt;/span&gt;&lt;span&gt;&amp;quot;flick=&amp;quot;&lt;/span&gt;&lt;span&gt;+evt.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;getDirection&lt;/span&gt;&lt;span&gt;());&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;//view.flick++;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; WatchUi.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;requestUpdate&lt;/span&gt;&lt;span&gt;();&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; function &lt;/span&gt;&lt;span&gt;onDrag&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(evt) {&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; System.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;println&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(&lt;/span&gt;&lt;span&gt;&amp;quot;drag=&amp;quot;&lt;/span&gt;&lt;span&gt;+evt.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;getCoordinates&lt;/span&gt;&lt;span&gt;()); &lt;/span&gt;&lt;span&gt;// e.g. [36, 40]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;//view.drag++;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; WatchUi.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;requestUpdate&lt;/span&gt;&lt;span&gt;();&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;&lt;/div&gt;&lt;div style="clear:both;"&gt;&lt;/div&gt;</description></item><item><title>RE: FlickEvent -- what is a flick?</title><link>https://forums.garmin.com/thread/1579481?ContentTypeID=1</link><pubDate>Sun, 26 Feb 2023 17:51:24 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">a9571b57-dd57-479e-8763-8f8a603e40aa:1bb4b6ed-37e5-4256-a971-6fa67c38cfc9</guid><dc:creator>jim_m_58</dc:creator><description>&lt;p&gt;Which&amp;nbsp; SDK ans are your devices up to date?&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;Try adding onSwipe to your delegate to check a normal swipe..&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;Also, in the sim, under settings, make sure &amp;quot;Toggle Touch Screen&amp;quot; is checked.&lt;/p&gt;&lt;div style="clear:both;"&gt;&lt;/div&gt;</description></item><item><title>RE: FlickEvent -- what is a flick?</title><link>https://forums.garmin.com/thread/1579473?ContentTypeID=1</link><pubDate>Sun, 26 Feb 2023 17:31:02 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">a9571b57-dd57-479e-8763-8f8a603e40aa:c8f2cb82-eb37-4095-983d-73c3f0aab31d</guid><dc:creator>Nathaniel</dc:creator><description>&lt;p&gt;I&amp;#39;m trying to build an app indeed. No watch face or data field.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;My current getInitialView looks like this&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; function &lt;/span&gt;&lt;span&gt;getInitialView&lt;/span&gt;&lt;span&gt;() &lt;/span&gt;&lt;span&gt;as&lt;/span&gt;&lt;span&gt; Array&amp;lt;Views &lt;/span&gt;&lt;span&gt;or&lt;/span&gt;&lt;span&gt; InputDelegates&amp;gt;? {&lt;/span&gt;&lt;/p&gt;
&lt;div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; _view = &lt;/span&gt;&lt;span&gt;new&lt;/span&gt;&lt;span&gt; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;UltimateTennisView&lt;/span&gt;&lt;span&gt;();&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; _match = &lt;/span&gt;&lt;span&gt;new&lt;/span&gt;&lt;span&gt; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;scoring&lt;/span&gt;&lt;span&gt;();&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;return&lt;/span&gt;&lt;span&gt; [ _view, &lt;/span&gt;&lt;span&gt;new&lt;/span&gt;&lt;span&gt; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;UltimateTennisDelegate&lt;/span&gt;&lt;span&gt;() ] &lt;/span&gt;&lt;span&gt;as&lt;/span&gt;&lt;span&gt; Array&amp;lt;Views &lt;/span&gt;&lt;span&gt;or&lt;/span&gt;&lt;span&gt; InputDelegates&amp;gt;;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;/div&gt;&lt;div style="clear:both;"&gt;&lt;/div&gt;</description></item><item><title>RE: FlickEvent -- what is a flick?</title><link>https://forums.garmin.com/thread/1579469?ContentTypeID=1</link><pubDate>Sun, 26 Feb 2023 17:27:13 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">a9571b57-dd57-479e-8763-8f8a603e40aa:8225f2c2-2445-41d0-983e-49bb2243e23e</guid><dc:creator>jim_m_58</dc:creator><description>&lt;p&gt;What type of app?&amp;nbsp; No input to a watch face for example.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;Are you specifying the delegate in the return to getInitialView?&lt;/p&gt;&lt;div style="clear:both;"&gt;&lt;/div&gt;</description></item><item><title>RE: FlickEvent -- what is a flick?</title><link>https://forums.garmin.com/thread/1579442?ContentTypeID=1</link><pubDate>Sun, 26 Feb 2023 16:26:48 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">a9571b57-dd57-479e-8763-8f8a603e40aa:d6ea2e61-e543-4c84-87cf-1d7699eecf1f</guid><dc:creator>Nathaniel</dc:creator><description>&lt;p&gt;I have a question about this, and getting access to the touchscreen in general. I&amp;#39;m quite new to developing and can&amp;#39;t seem to get this to work.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;I put this piece of code inside and extension for&amp;nbsp;&lt;span&gt;WatchUi.InputDelegate and it seems to compile alright. However, once I get the CIQ Simulator - Forerunner 955 / Solar and start clicking or dragging on the screen, nothing happens.&lt;/span&gt;&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;&lt;span&gt;&lt;/span&gt;&lt;span&gt;Is there anything else I need to do in the simulator? Or turn on some sort of setting?&lt;/span&gt;&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;&lt;span&gt;----------&lt;/span&gt;&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;&lt;span&gt;class&lt;/span&gt;&lt;span&gt; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;MyInputDelegate&lt;/span&gt;&lt;span&gt; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;extends&lt;/span&gt;&lt;span&gt; WatchUi.InputDelegate {&lt;/span&gt;&lt;/p&gt;
&lt;div&gt;&lt;br /&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; InputDelegate.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;initialize&lt;/span&gt;&lt;span&gt;();&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;br /&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; function &lt;/span&gt;&lt;span&gt;onFlick&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(evt) {&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; System.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;println&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(&lt;/span&gt;&lt;span&gt;&amp;quot;flick=&amp;quot;&lt;/span&gt;&lt;span&gt;+evt.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;getDirection&lt;/span&gt;&lt;span&gt;());&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;//view.flick++;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; function &lt;/span&gt;&lt;span&gt;onDrag&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(evt) {&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; System.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;println&lt;/span&gt;&lt;span&gt;(&lt;/span&gt;&lt;span&gt;&amp;quot;drag=&amp;quot;&lt;/span&gt;&lt;span&gt;+evt.&lt;/span&gt;&lt;span&gt;getCoordinates&lt;/span&gt;&lt;span&gt;()); &lt;/span&gt;&lt;span&gt;// e.g. [36, 40]&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &lt;/span&gt;&lt;span&gt;//view.drag++;&lt;/span&gt;&lt;/div&gt;
&lt;/div&gt;&lt;div style="clear:both;"&gt;&lt;/div&gt;</description></item><item><title>RE: FlickEvent -- what is a flick?</title><link>https://forums.garmin.com/thread/1490824?ContentTypeID=1</link><pubDate>Thu, 08 Sep 2022 14:57:13 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">a9571b57-dd57-479e-8763-8f8a603e40aa:243be27c-f747-4463-8912-6b7e64e44f90</guid><dc:creator>jim_m_58</dc:creator><description>&lt;p&gt;It&amp;#39;s a System 5 thing (Since API Level 3.3.0).&amp;nbsp; In addition to onFlick, there&amp;#39;s also onDrag.&amp;nbsp; You get onDrag as you drag your finger across the screen and onFlick when you pull your finger off the screen&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;Here&amp;#39;s some code I have in the delegate for a test app.&amp;nbsp; It just counts flicks and drags so you can see when things happen.&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;&lt;pre class="ui-code" data-mode="text"&gt;	function onFlick(evt) {
		//System.println(&amp;quot;flick=&amp;quot;+evt.getDirection());
		view.flick++;
		WatchUi.requestUpdate();
        return true;
	}
	
    function onDrag(evt) {
        //System.println(&amp;quot;drag=&amp;quot;+evt.getCoordinates()); // e.g. [36, 40]
        view.drag++;
        WatchUi.requestUpdate();
        return true;
    }&lt;/pre&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="clear:both;"&gt;&lt;/div&gt;</description></item><item><title>RE: FlickEvent -- what is a flick?</title><link>https://forums.garmin.com/thread/1490729?ContentTypeID=1</link><pubDate>Thu, 08 Sep 2022 13:13:56 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">a9571b57-dd57-479e-8763-8f8a603e40aa:3c429a8f-63c2-41e0-b44d-4cdf6efd0f4c</guid><dc:creator>flowstate</dc:creator><description>&lt;p&gt;I think this is like a swipe, but for a shorter period of time / shorter distance (and in an arbitrary direction, not just up, down, left or right.) Same as how a wrist flick is a quick movement of your wrist.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;You should be able to reproduce in the simulator with the mouse/trackpad. Point at watch screen in simulator, hold (left) button, move mouse quickly, release button.&lt;/p&gt;&lt;div style="clear:both;"&gt;&lt;/div&gt;</description></item></channel></rss>