Cannot reliably transfer from Garmin DashCam 55

I have a new Garmin DashCam 55 in my car which I'm trying to download videos from onto my iOS VIRB app on my iPhone 6. When sharing the gallery on the dashcam, I'm able to connect to its Wi-Fi access point. But when I launch the VIRB app, it doesn't immediately populate all of the saved and unsaved videos and photos. Most of the time, nothing appears after a few minutes. After re-connecting or re-launching several times, I was able to see a few thumbnails of videos once or twice. But then when I tried playing them back, the transfer was so slow and stuttered so much that they were basically unplayable. The dashcam is simply mounted at the top of my windshield as instructed, and I'm sitting in the drivers seat, operating my iPhone, so the two devices are in close proximity. What could be wrong?
Parents
  • I think I may have reproduced your issue. Do you happen to have 1440p set as your resolution? If so, can you drop it down to 1080p or 720p and see if you're still experiencing the issue?

    I was able to get out of this state and everything showed up in Unsaved videos if I selected Unsaved Videos on the actually camera before connecting the camera to the phone.
Reply
  • I think I may have reproduced your issue. Do you happen to have 1440p set as your resolution? If so, can you drop it down to 1080p or 720p and see if you're still experiencing the issue?

    I was able to get out of this state and everything showed up in Unsaved videos if I selected Unsaved Videos on the actually camera before connecting the camera to the phone.
Children
No Data